torstai 5. kesäkuuta 2008

SUOMEMME PUUT TAIPUVAT SUMUSSA

tuusa
muusa
muusi
kuusi
kousi
koisi
koivi
koivu
toivu
taivu
taimu
taimi
tammi
tämmi
mämmi
mänmi
mänmy
mänty
mäntä
räntä
häntä
häntö
hentö

2 kommenttia:

Ylinen kirjoitti...

My män ja sitten mennään päin mäntyä. Mäntä tuo mieleen pelkkää rivoa. Mitähän nuo puutkin ovat, kun taipuvat sumussa? Neljä kappaletta.

Tuus kirjoitin lapsena kirjeeseen, kunnes joku kertoi, että sekin sana taipuu sukupuolisesti. On tuusa kuitenkin parempi kuin muusa, joka tuo mieleen vain muusin, sen peruskoulun äklökokkareisen paskan, jota täti paperihatussa tarjoili ja huokaili samalla. Muusa ja Ruusa, iloiset possut. Hyvä ettet toosaa sentään pannut.

Aurinkomorsian kirjoitti...

Hyvä Ylinen: havaintosi oli niin hämmentävä, että ensin koin torjua sen kokonaan. Kun onnistuin katsomaan sanoja suuremmasta kontemplatiivisesta etäisyydestä havaitsin sitten, että olet aivan oikeassa. Ne voisivat kaikki olla eroottisten toimien kiertoilmaisuita, myös jo vakiintuneet neljän puun nimet. Ajattele: "Olympiahiihtäjä tammi talonmiestä pukuhuoneessa." "David kuusi Rebekkan arkaa hipiää katolla."

Vielä yksi mieleenjohtuma äklökokkareisesta paskasta ja sioista. Tänä kesänä lehtipuut ovat aamuauringossa näyttäneet rasvaisilta. Kuka niitä öisin voitelee ja millä? Olemme tuskin enää uskaltautuneet liikkua ulkotiloissa...