keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Suviautuus

ISOT
ILAS
FARS
SILE
MPIS
OTIL
ASFA
RSSI
LEMP
ISOT
ILAS
FARS
SILE
MPIS
OTIL
ASFAR
SSIL
EMPI

4 kommenttia:

Lillemor kirjoitti...

ISO TOSI TILA ILO
LASISALI
SOTILASFARSSI
LEMPI
EMPI
FARS, ISÄN
FILE
AS FAR
SOTI

Kuule kun mä en nyt ihan tajuu, mihin tää kaikki johtaa. Onko runo sitä mieltä, että tää on vain jotain sotilasfarssia? Lempikin?

Sä oot kuin kakara palikkatornin kanssa lattialla. Sä vaan pinoilet palikoita eri järjestykseen ja ihmettelet, pysyykö torni pystyssä.

Suvia utuus, itelles.

Lm

Aurinkomorsian kirjoitti...

Hyvä Lillemor: kiitos suvista utuuni. Olet aivan asian ytimessä, ja melko tarkkaan nähnyt mitä pilarilitaniassa on nähtävillä. Eikö sinua sitten huvita nähdä jos sellainen pysyy pystyssä tai ei? Kaikki me olemme palikkatesteinemme pelkkiä lapsosia mailman lattialla. Mä kyllä koen tän enemmän jotenkin virtana tai liemenä, joka tuottaa odottamattomia ja useimmiten melko epäkiinnostavia muutoksia.

Mutta puolustelu sikseen. Havaintosi, että kaikki, rakkaus ja sota, on vain yksi farssi on yllätys. Jopa kosminen yllätys. Se ei todellakaan ollut kirjoittajan mielessä. Mutta minkä runolleen mahtaa: se sanoo mitä mielii mihin sattuu.

Lillemor kirjoitti...

Nyt musta rupes tuntuun, että sä luulit mun pilkkaavan sua. Vai kuvittelenko mä vaan? Mä siis tykkään kakruista, palikkatorneista ja sun runoista. Ehkä mä yritin sanoa, että musta sä oot joku tutkija (lapset on), sä et yritä tehdä mitään leegojuttua kaavan mukaan vaan jotain ihan outoa. Siinä alkaa miettiä niiden ite leegojen mieltä. Ei tornin.

Mä oon tosi ilonen, ettei rakkaus ja sota oo susta farssia. Autuus kai on oikeestaan uskonnollista.

Aurinkomorsian kirjoitti...

Hyvä Lillemor: Olet aivan oikeassa. Tietosanakirjan mukaan kristillinen "autuus" sulaa usein yhteen "lunastuksen ja vapahduksen" kanssa. Toisaalta sillä tarkoitetaan jumalan olemusta ja olentoa, sen täydellisyydessä. Katolisessa kirkossa beatification, autuaaksi julistaminen on pyykki matkalla kohti pyhimyksen titteliä, siis virallinen asema valituille kuolleille. Pakanoille ja meille muille autuus tarkoittaa yleistä haudan takaista täydellistymistä. Kehnompi kääntäjä ehkä kutsuisi nirvanaakin autuudeksi.

Muilta osin, oon kyllä sitä mieltä jotta "tutkiminen" on syöpä taidepuheessa. Parempi vain läträtä kohti kontemplaatioita. Vaikka monien asioiden mieltä voi pohtia ja ehkä kannattaakin, ellei vajoa. Tällä en tarkoita pelkästään viimeisen 200-300 vuoden aikana niin suosittua epäilemistä. Kiva ettet pilkkaa. Mutta outous on vahinko. Kaavassa ja kaavoissa musta on ihmisen paras paikka.