torstai 25. syyskuuta 2008

HAHMOTUSHÄIRIÖ

vaikea sana

SEKSINOSTAJAmelkein yhtä mahdoton sana

ETANOLIMAA

2 kommenttia:

öljypää kirjoitti...

By the way. Mitä tarkoitat motollasi köyhistä ja köyhyyden pelosta?

Mullakin on häiriöitä. Koulussa sanottiin että luki, mut siihen en usko. Luin että tossa oli sex + innostaja. Ja etnolimaa. Mut ilmeisesti seksii nostettiin ja lima oli etanista (onks toi oikee monikko?) lähtösin. Noi suomen yhdyssanat on ihan väärin. Ei millään tahdo hahmottaa oikein. Ois paljon helpompaa jos kaikki lyötäis erikseen, sanat.

Aurinkomorsian kirjoitti...

Hyvä Öljypää: motolla me tarkotetaan kahta ja puolta asiaa, eikä ne koskaan ole ihan selviä. Se on Koskenniemeltä. Ja siinähän on havaittavissa muutamakin peilaus, paradoksi ja vino tautologia. Toivotaan ettei kirjottajakaan aivan tiennyt mitä tarkoitti, tai ainakin aavisti, kuinka paljon on päätyvä tarkoittamaan.

Ja siinä on juhlallinen sana "vihkiä" saanut rinnalleen kelmeän "jatkuvan", sehän on kuin geometriaa. Vaikka voisi olla "ikuinen", "pysyvä", tai "loputon". Niin pitkään kynäilleen ihmisen noin suppeassa kirjoitelmassa tätä on hankala uskoa sattumaksi. Tärkeämpi on kuitenkin päättää, onko ensimmäinen köyhyys merkitykseltään sama kuin jäljempi köyhyys. Viittaamme sen veljeskunnallisiin, lahkolaisiin merkityksiin ja autuuttavaan vapauteen versus starvation, nääntyminen, suojattomuus. Kaikkein köyhin on jo kuollut.

Ja sanat. Luultavasti ois puhuminen "etanoista". Yhdysmuodostelmista olet sekä oikeassa että runollistunut: "...jos kaikki lyötäis erikseen, kaikki" O helppoa mutta ei millään hahmottaa tahdo...